Luxurious in moderation

The interaction of two materials of wood - stone plays a key role in the design of this project, and also expresses the homeowner's favorite. The elegance of a house is like a slight scent in space, which needs time to absorb and feel.

The 880 square meter mansion was designed and built within 15 months for a small family. With a fairly large space compared to the number of members used, the idea of the house will become empty but in fact proved the opposite. Thanks to the reasonable interaction ratio of shades, specifications and forms of wood and stone, the entire luxurious living space is narrowed, warmer but still intact, bright.

Ground floor with the possession of white marble from Greece, alternating with dark walnut wood.

The exquisite handling of the density of the two main materials adds to the elegance through many sensual layers. Formulated using walnut wood material combined with Greek-origin marble in each functional space has a unique effect. The living room connects the dining space and the kitchen is the possession of white marble hitting the blue wooden walls, interspersed with a few cardboard furniture. Clear delineation of large pieces of stone, accented wood details and intermediate elements through a solution of repeating the color systems has created an elegant, bright, seamless connected area cluster. The inter-bedroom working room is in stark contrast to the comprehensive game of wood. NTK has emphasized and fully exploited the concept of "home office" through dark, deep and warm tones from wood materials. The desk area is surrounded by rows of shelves as a platform, so that space is compact, quiet, increasing concentration. Next to the desk is a sofa set for short breaks, to make working time at home more gentle.

Quiet work area of the homeowners with rows of wooden shelves as background surrounding.

Transport corridor connecting the office and the bedroom with the large glass wall system.

Similar in form but applied in the bedroom area, wood now plays a soothing, protective role for mental health. Although the two functional spaces do not have a closed partition, they are still completely separated by a series of corridors with mirror tiles passing through the white stone toilet. The music room is a more balanced combination of gray and white stone and wood. Not spreading out, the room has a more modest area but it is just enough romantic and passionate to meet the entertainment function.

WORKING AREA IS SURROUNDED

BY THE CELEBRATING CABINET BACKGROUND,

THAT SPACE IS THAT GIRLS, YEN TINH, 

INCREASES HIGH CONCENTRATION

THE WORK DESK IS A SOFA SET FOR SHORT BREAKS.

The warm lobby area with wooden slabs and white stone floor system creates the necessary brightness.

Every detail that appears in the mansion is designed to not be too outstanding in honor of high-class interior products. On the contrary, each item selected for space must be carefully considered to adapt on the previously refined subtleties. Besides aesthetic solutions that meet the simple but not tedious requirements of homeowners, functional issues are also the top concern of designers in space. The most typical is the refrigeration engineering foundation must meet commensurate with the scale of the project. These are details that cannot be judged and seen visually but directly affect the health of the owner over time. However, this system is not simply a technical device but is selected based on architectural factors such as ceiling height, space area, interoperability with smart devices.

THE ONLY LIGHTING POINTS BETWEEN THE TRAFFIC

AS A TRAINING SIGNAL,

MEDIUM BALANCE OF COLOR ,

MEDIUM KEEP PERFECT WOODEN PEOPLE - STONE WITHOUT SURPLUS.

The music room is a combination of gray - white marble and walnut wood.

Abstinence, minimizing ostentation is the most sophisticated expression of luxury style. All elements are derived from the intrinsic nature, through the way the designer is interested in the aesthetic details, functions or even every gesture of the owner. Here, the mutual understanding and respect among interior elements is the typical focus of how to express the idea of the value of space.

Text: Duc Nguyen | Photo: Do Sy.

Source : https://www.elledecoration.vn/homes/vietnam/sang-trong-trong-tiet-che-vietnam-house